Üdvözüljök weboldalunkon!

Vásároljon egyszerűen, kényelmesen otthonából!

Ötlettár

Ezért érdemes fával burkolni a teraszt: érvek

Gergő
2021.10.15 20:00
Ezért érdemes fával burkolni a teraszt: érvek

Kitolódott a tavasz, vagy talán át is alakultak az évszakok, hiszen ma már márciustól akár november elejéig bármikor kiülhetsz a teraszodra élvezni a csendet, olvasni, beszélgetni, borozni, vagy csak úgy egy picit lazulni. Mivel sok időt töltesz kint, nem mindegy, hogy mivel burkolod a teraszodat. Nekünk van néhány érvünk a faburkolat mellet, tudd meg mik azok (imádni fogod őket).

Teraszburkolat: mindenki mást ajánl

Kétségtelenül nehéz a dolgod, ha éppen teraszburkolás előtt állsz (vagy szeretnéd újraburkolni kihasználva akár a lakástámogatási programot) hiszen mindenki mást javasol: van, aki szerint járólappal kellene leburkolni, más a műanyagra vagy a WPC-re, megint más a műfűre vagy – ahogy mi – a faburkolatra esküszik. Összegyűjtöttünk neked néhány érvet, miért érdemes szerintünk fával burkolnod a teraszodat, azzal a nem titkolt céllal, hogy meggyőzzünk.

 

Mert természetes

A fa teraszburkolat egyik legnagyobb előnye, hogy természetes. Ha számodra is fontos, hogy amikor kilépsz a teraszra akkor szinte azonnal a természetbe lépj ki, ne kőre, esetleg (szerintünk) oda nem illő műfűre, akkor mindenképp vedd fontolóra a fa teraszburkolatot. Kellemes ránézni, természetközeli, a skandináv országok szerint afféle „well being” érzést nyújt, amit úgy tudunk lefordítani, hogy „szívet melengető”.

 

Mert tartós

Persze, ez elmondható a betonról vagy akár a kültéri padlólapokról is, de tény, hogy fa teraszburkolat tartós. Igaz, ahhoz, hogy tökéletes legyen néha tenned kell érte, hiszen évente/kétévente le kell kezelned és (nagyon kis eséllyel) akár farontó bogarak is beköltözhetnek, de tartós és egyedi. Van itt még egy trükkje: ha szeretnéd akkor később is játszhatsz a színekkel, hiszen akár évente újrafestetheted.

 

Mert kényelmes

Bármerről is járjuk körbe a fateraszodat, az kényelmes. Kényelmes, mert nem fog felforrósodni (rengeteg kő teraszburkoló képes erre, főleg, ha sötét színű) ha rásüt a nap nem égeti ki a szemed (ez lehet gond akkor, ha nem akarsz forró burkolatot, ezért inkább fehéret, bézst raksz le és visszatükröződik rajta a napfény) nem fog felfagyni, vagy felpúposodni és szenzációs élmény rálépni (plusz persze nem lesz azonnal csíkos, ha elhúzol rajta egy széket) és nem kell aggódnod azon sem, hogy megcsúszol rajta, mert nem lesz vizes és nedves. Egyszóval kényelmes.

 

Könnyű javítani

Egy kültéri teraszburkolatot mindig érheti baleset. Végighúzol rajta egy széket, ráfröccsen valami, a gyerek játszik rajta és belekarcol: se szeri se száma a teraszbaleseteknek, azoknak, aminek a teraszok az elszenvedői. Egy eltört külső lapot őrület pótolni: eleve kell 1-2 darab a white bege wn-5567 típusból (például) ami persze egy új sorozat ezért picit eltérő az eredetitől. Aztán fel kell szedni kell ragasztó és le kell tenni újat, plusz fugázol. A fa teraszburkolatod javítása sokkal egyszerűbb: lehet, hogy elég átfesteni. 

 

Sokoldalú

Nem találtunk rá jobb szót, de egy fa teraszburkolat sokkal több lehetőséget rejt, mint egy másfajta burkolat. Ezt akkor fogod észre venni, amikor már használod: amíg egy járólap mindig fejtörést okoz (mi illik hozzá, milyen színben, azt hova rakd, legyen-e virág, ha igen akkor hol) a fa teraszburkolás esetében minden olyan végtelenül egyszerű lesz, hisz a burkolat maga sokoldalú, és rengeteg kompromisszumra képes: illetve tulajdonképpen minden jól áll neki.

Ha szeretnél fa teraszburkolatot kattints és nézz szét a burkolóanyagaink között: https://www.svedfatelep.hu/