Üdvözüljök weboldalunkon!

Vásároljon egyszerűen, kényelmesen otthonából!

Ötlettár

Kitolódott a tavasz, vagy talán át is alakultak az évszakok, hiszen ma már márciustól akár november elejéig bármikor kiülhetsz a teraszodra élvezni a csendet, olvasni, beszélgetni, borozni, vagy csak úgy egy picit lazulni. Mivel sok időt töltesz kint, nem mindegy, hogy mivel burkolod a teraszodat. Nekünk van néhány érvünk a faburkolat mellet, tudd meg mik azok (imádni fogod őket).

Kezdetben volt a fa, a nád, a pala, aztán a cseréptető, mára azonban helyet követel magának mellettük a zsindelyes tetőfedés mely tökéletes alternatívává vált a cseréptetőnek vagy a palatetőnek is. Egyre többen ismerik fel, hogy a tetőzsindely gazdaságos, tartós, hosszú élettartamú megoldás lakossági és ipari tetőfedésre is. Összegyűjtöttünk néhány érvet, ami a tetőzsindely mellett szól.

Képzelj el egy olyan természetes fűtőanyagot, amelyikből kevés kell, könnyű tárolni, magas a fűtőértéke és alig marad utána hamu. Ez a fabrikett. Most mindent elmondunk róla, és lehet, hogy már idén télen ezzel fűtesz. Tudj meg mindent a fabrikettről.

Bár úgy tűnik, hogy a kutyád a nap minden egyes pillanatában veled akar lenni, az igazság az, hogy időnként neki is kell egy olyan hely amelyik csak az övé, ahova bármikor nyugodtan elvonulhat egyet szundítani, ahol biztonságban érzi magát és tető van a feje felett: erre tökéletesen alkalmas egy kutyaház. De hogyan kell kiválasztani a megfelelő kutyaházat? Mire érdemes odafigyelni? Mindenben segítünk.

Jellemzői:

A lambéria homogén szerkezetű, mindkét oldalon simára gyalult falburkoló anyag, csap-hornyos kialakítású, könnyen megmunkálható, felületkezelhető. Beltérbe ajánljuk akár mennyezeti, vagy falborításhoz. Nagyon esztétikus, meleg hangulatot sugároz.

A lambéria alja esetenként két vagy három hosszanti bevágással ki van könnyítve, ami azt segíti elő, hogy a lambéria ne vetemedjen, ne csavarodjon.

A különféle fa padlóburkolatok között a régebben már szinte elfeledett hajópadló újból divatba jött. Hogy miért? Talán, mert a natúr fenyőfa berendezési tárgyakhoz jobban illik? Feltehetően ez is döntően befolyásolja újbóli kedveltségét, ám legalább ilyen előnyős az a tulajdonsága, hogy viszonylag könnyen és gyorsan lerakható, hasonlóan a laminált parkettákhoz. E mellett az ilyen padlók valódi fából készültek, és akik a természetes anyagokat kedvelik, azok számára feltehetően ez is lényeges szempont. Sokan saját kezűleg szándékoznak lerakni, számukra bizonyára segítséget jelent az alábbi fektetési leírásunk.

Az OSB az Oriented Strand Board rövidítése, ami magyarul annyit tesz, irányított szálelrendezésű lap. Ezt az anyagot már a '40-es évek óta gyártják Armin Elmendorf tervei alapján.

Az OSB lapok alapanyaga rendszerint fenyő, de nem kizárólagosan. Környezetbarát anyag, mivel sokszor olyan faanyagot használnak fel hozzá, amely az erdészeti munkák során keletkezik, melléktermékként, így elkészítéséhez nincsen szükség további fakitermelésre. Ragasztóanyag tartalmuk hagyományosan igen alacsony, mintegy öt százalék.